Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Borjúpaprikás

Hozzávalók: 80 dkg borjúhús, 2 fej vöröshagyma,1 paprika,1 paradicsom, 3 kk. piros paprika,1 gerezd fokhagyma,  1 kevés bors, só,1 dl tejföl,1dl tejszín, 1 ek. liszt, olaj (kb. 0,5 dl)

Elkészítés: A  hagymát apróra vágjuk ,majd az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a piros paprikát a borsot a zúzott fokhagymát,és felöntjük vízzel. Addig főzzük ezt az alapot míg a hagyma már kezd szétfőni. Ekkor zsírjára sütjük és belévetjük a kockára vágott húst. Átforgatjuk ,annyi vizet öntünk rá hogy még ne lepje el teljesen. Fedő alatt pároljuk ,majd mikor félig kész sózzuk,és hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot és készre pároljuk. A tejfölből a tejszínből és a lisztből habarást készítünk és az ételbe öntjük. Néhány perc forralás után galuskával tálaljuk.

 


A borjú hús jóval több vizet tartalmaz,mint a marha hús , ezért kevésbé tápláló, de finom izomrostjai könnyebben emészthetők. Legjobb a 4-10 hetes borjuké, főleg ha levágatásukig kizárólag tejet kaptak táplálékul, amidőn egyúttal szép világos szinű  is; igen fiataloké aránylag sok enyvet adó anyagot tartalmaz és ezért kevéssé tápláló.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 61
Tegnapi: 42
Heti: 138
Havi: 1 600
Össz.: 445 617

Látogatottság növelés
Oldal: Borjúpaprikás
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »