Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Gazdag máj                    

Hozzávalók: 4 szeletborjúmáj, 1 kis fej hagyma,30 dkg velő,4 egész tojás,só,bors,olaj,a díszítéshez 4 szem egész bors, piros paprika.

Elkészítés: A hagymát egész apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzátesszük a velőt, sózzuk,borsozzuk,és megpároljuk,majd félre húzzuk. A  megtisztított májszeleteket megborsozzuk,és kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük,és egy kisebb tepsibe lerakjuk,és aláöntjük az olajat amiben sült. Most a velőből minden máj szeletre halmokat rakunk, és a közepébe olyan mélyedést képezünk, amibe elfér egy tojás. Mikor minden máj közepében benne van a tojás, sütőbe tesszük és addig sütjük amíg a tojások megmerevednek.

Tálaláskor a tojások közepébe 1 szem fekete borsot teszünk és enyhén meghintjük piros paprikával.

                                                                                                                      





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 100
Tegnapi: 42
Heti: 177
Havi: 1 639
Össz.: 445 656

Látogatottság növelés
Oldal: Szapáry máj
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »