Bakonyi sertés szelet
Hozzávalók: 8 szelet sertésborda,30 dkg gomba,8 dkg vaj,kevés olaj,liszt, 3 kk. őrölt piros paprika, 1 kk. színes bors, 1 fej hagyma,1 zöldpaprika,1 paradicsom, 1 dl tejföl,1 dl tejszín,só
Elkészítés: A vajat megolvasztjuk ,és megfuttatjuk rajta az apró kockára vágott hagymát. Amikor kész,rátesszük a megtisztított , szeletelt gombát,sózzuk,borsozzuk és meghintjük a paprikával. Megkeverjük ,és egy nagyon kevés vizet adunk hozzá, és rátesszük a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Fedő alatt pároljuk. Most a húsokat megsózzuk,majd lisztbe mártva,kevés olajon mindkét oldalán kb.5 percig sütjük. Mikor kész hozzárakjuk a gombás raguhoz és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor kész a húsokat kivesszük és a raguhoz adjuk a tejföl ,a tejszín és 1 ek.liszt keverékét. Most visszarakjuk a húsokat és 5-6 percig együtt forraljuk.
Párolt rizs illik leginkább hozzá , vagy galuska.