Dorozsmai molnár ponty
Hozzávalók: 80 dkg ponty filé, 40 dkg csusza tészta, 6 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 2 közepes fej vöröshagyma,40 dkg gomba, 1 dl tejszín,1 dl tejföl, 1 ek. piros paprika, só, színes bors, liszt, 5 dkg vaj, 20 dkg füstölt szalonna. 1 dl olaj
Elkészítés: A szalonna felét kisebb kockákra vágjuk,kiolvasztjuk és az egyik vöröshagymát szálára vágva megfonnyasztjuk a kisült zsírban ,majd hozzáadva a paradicsomot és a paprikát egy kiskanál piros paprikát, egyszerű lecsót készítünk. 2 ek. olajon megdinszteljük a másik hagymát,szintén szálára vágva,és a felszeletelt gombát megpirítunk rajta. Sózzuk,borsozzuk ,és ha kész 1 ek. hozzákeverjük a tejszín és a tejföl,1 ek.liszt és 1kk. pirospaprika keverékét ,és jól átforgatjuk. Bő sós vízben, kevés olaj hozzáadásával kifőzzük a tésztát . Lecsepegtetjük és egy nagyobb edényben összekeverjük a gombával és a lecsóval. Kevés vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe simítjuk,,közben a besózott halat paprikáslisztbe hempergetjük és a maradék vajon,vagy kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. A tésztára fektetjük a kisült halakat és a tetejükre a szalonna másik feléből készült „kakastaréjokat” helyezünk. Sütőben közepes lángon készre sütjük. Akkor jó mikor a szalonna már megsült.
Tátrai Tibor nem csak fogni,de főzni és enni is szereti a halat,a fenti étel az egyik kedvence.