Vese-velő
Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg sertés vese, 30 dkg sertés velő, 2 kisebb fej hagyma, zsír (vagy olaj), só, színes bors, piros paprika, majoranna , (esetleg 6 db tojás)
Elkészítés: A sertés vese előkészítése nagy figyelmet igényel. Először a veséket hosszában kettévágjuk, a „húgyvezetékeket” ügyesen kivágjuk, majd leforrázzuk,és vékony csíkokra vágjuk. A velőt lehártyázzuk és megtisztítjuk az esetleges csont szilánkoktól, és egy szélesebb késsel összevágjuk (mint a petrezselymet).
Zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát,majd rátesszük a vesét, kicsit pirítjuk, most jön hozzá a velő ,ezzel is pirítjuk egy kissé,majd jöhet a fűszerezés. Végül tojást is üthetünk rá.