Kolbásszal töltött karaj
Hozzávalók: 1 db karaj egészben (80 dkg- 1kg) ,1 szál parasztkolbász, só,színes bors,olaj, vagy sertés zsír (10 dkg), 3 dl sör.
Elkészítés: A karajt megmossuk, megtöröljük és egy vékonyabb hegyes késsel lyukat fúrunk bele ,úgy hogy a kolbászt bele tudjuk húzni. Besózzuk és színes borssal jól bedörzsöljük. Mikor elkészül, egy fél órát pihentetjük. Egy lábosban zsírt hevítünk és a hús mindkét oldalán pár percig elősütjük. Egy mélyebb tepsibe helyezzük, ráöntjük az elősütésnél keletkezett pörzsanyagokkal teli zsírt hozzáöntjük a sört,majd a tepsit dupla alumínium fóliával lezárjuk. Közepes lángon kb. 1 órán keresztül pároljuk. Mikor ez megvan, a fóliát levesszük (vigyázva,mert a felgyülemlett gőz balesetet okozhat), és a saját levével állandóan locsolva pirosra sütjük. Melegen is tálalhatjuk valamilyen burgonya körettel. Hidegtálakhoz ,szendvicsekhez vékonyra szeletelve használjuk fel.