Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Őzpörkölt                   

Hozzávalók: 1,2 kg őzhús, 3-4 fej vöröshagyma,15 dkg füstölt szalonna ,3 dl vörösbor 5dkg fűszerpaprika ,2-3 db zöldpaprika ,3 db paradicsom ,csípős paprika, só ,bors

Elkészítés: A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprika felét és a húst. Jól összekeverjük, fedővel lefedjük és lassan pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot. Ha kell, kevés bort öntünk hozzá. 1 óra múlva hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikát. Sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a maradék vörösbort és készre pároljuk.

Mint minden hasonló húsfélét,az őzet is legjobb szabad tűzön bográcsban elkészíteni.

Gyerekkoromban ,ugyan nem sokszor,de előfordult,hogy Apám elővette a bográcsot és nemcsak a közvetlen családnak ,de a környék gyerekeinek is bemutatta főzőtudományát.

bogracs_party_a_60_as_evekbol.jpg.jpg

Itt lehet,hogy éppen őzpörkölt készül.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 138
Tegnapi: 42
Heti: 215
Havi: 1 677
Össz.: 445 694

Látogatottság növelés
Oldal: Őzpörkölt
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »