Vadliba sült
Hozzávalók: 1 db vadliba, só,bors, rozmaring,kakukkfű,sertészsír, 1 db alma
Elkészítés: A libát megtisztítjuk,és egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Sütés előtt megtöröljük,és kívül belül sóval és borssal jól bedörzsöljük. Hasüregébe tesszük a meghámozott almát egy szál friss rozmaringot, friss kakukkfüvet. A libát kívül bekenjük fagyos sertés zsírral, tepsibe helyezzük és közepes lángon pirosra sütjük. A sütés ideje nagyban függ az állat korától.
Párolt gyümölcsökkel ,és egészben sült burgonyával adjuk asztalra.
Vadlibasültet nem minden nap eszik az ember ,hacsak nem vadász, vagy jó a füle. Hogy miként jön ez ide az mindjárt kiderül. Sokat emlegetett Bodrogi Árpi barátommal és egy azóta a feledés homályába merült másik személlyel egy novemberi estén ultizni indultunk hárman egy biciklin ,kormány ,nyereg ,csomagtartó elosztásban. Egy hosszú lejtő közepén Árpi fékezett mi annyi felé gurultunk ahányan voltunk. A biciklit ledobva mintegy 50 métert visszaszaladt a sötétben ,majd rövidesen megjelent egy vadlibával,szegénynek közben merő humanitásból a nyakát kitekerte. A libát egy helyi vadász lőtte és hajnalig kereste is szorgalmasan,de Ő most nem evett vadlibasültet csak azért mert vadász volt, ellenben mi másnap gátlás nélkül elfogyasztottuk ,mert volt köztünk valaki akinek jó volt a füle ,és meghallotta a kibetonozott vízelvezető árokban a meglőtt madár csapkodását.
Pallag Pista bácsi a pórul járt vadász már Árpival együtt az „örök vadászmezőkön” jár.
„Árpi, ha még nem mondtad el ,hogy mi ettük meg a libát most már tartsd a szád!”