Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Gombakrém leves

Hozzávalók: 30 dkg gomba,+díszítéshez 4db kisebb gomba,2dl tejszín,5 dkg vaj,liszt,1 kk. ételízesítő,só,színes bors, 1 tojás sárgája, 1 csokor zöldpetrezselyem, 2 zsemle

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk , apróra vágjuk, a díszítésre szánt gombát pedig nagyobb szeletekre.3dkg vajat megolvasztunk majd beletesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk  és fedő alatt pároljuk. Mikor kész kivesszük belőle a szeletelt gombákat, a többire kevés (1 ek ) lisztet szórunk és pár percig pirítjuk,majd felöntjük 7-8 dl vízzel akkor ételízesítőt adunk hozzá,vagy húslével (akkor nem  kell ételízesítő) felforraljuk majd turmixoljuk. A tojás sárgájára 1 ek lisztet teszünk és 1 dl tejszínnel elkeverjük és a hőkiegyenlítés alkalmazásával a levesbe öntjük. Mielőtt felforrna szép lassan hozzá adagoljuk a tejszín másik felét. A maradék vajon megpirítjuk a kockára vágott zsemlét. A szeletelt gombákkal,a zsemlekockával,finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

kep_076.jpg

Még finomabb,ha a gombakrém levest különféle erdei gombákból (vargánya,rókagomba,erdei csiperke stb.) készítjük.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 75
Tegnapi: 42
Heti: 152
Havi: 1 614
Össz.: 445 631

Látogatottság növelés
Oldal: Gombakrém leves
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »