Gombával töltött palacsinta
Hozzávalók: 4 palacsinta/fő,30 dkg gomba,1 fej hagyma, színes bors,1 ek pirospaprika,1 kk. ételízesítő, só, 2dl tejföl,KB 1dl olaj,1 ek liszt
Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk ,apró kockára vágjuk,majd az olajon megdinszteljük. Félrehúzzuk borsozzuk és rátesszük a paprikát ,sózzuk majd a megtisztított szeletekre vágott gombát,és fedő alatt puhára pároljuk. Előtte ételízesítővel gazdagítjuk. Ha nincs elég leve vízzel pótoljuk. Óvatosan kiszedjük a gombákat egy kanállal, és pépesre aprítjuk. A visszamaradt pörkölt alapba beletesszük a tejfölben elkevert lisztet és ha hagymadarabok,vagy csomók vannak benne, turmixoljuk. Ebből az öntetből teszünk egy –két kanállal a gombapépünkre hogy ne legyen száraz és kenni lehessen. A gombával betöltjük a palacsintákat és bőven meglocsoljuk az öntettel. Tejföllel ,petrezselyemmel díszíthetjük.