Pikáns fűszeres marhahús
Hozzávalók: 80 dkg marfa felsál szelet,4 fej vöröshagyma,1ek.pirospaprika,1ek.mustár,1ek. paradicsompüré,3-4 babérlevél, 1 kk.színes bors,só,kb. 1dl olaj
Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát,majd elkeverve rögtön felengedjük kevés vízzel, beletesszük a húsokat, a fűszereket,és annyi vízzel engedjük fel,hogy éppen ellepje. Addig főzzük közepesen erős tűzön amíg a hús meg nem puhul, és a hagyma szét nem esik. A főzési idő a hústól függően akár 3-4 óra is lehet.
Apró burgonya gombócokkal (lásd. köretek) tálaljuk.
A recept az anyósomtól származik és az egyébként a „válogatás” nagymestereként számon tartott Máté fiam kedvenc étele.
Ez az étel az amit akár három napon keresztül képes ebédre elfogyasztani.