Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.


Sertés vagdalt.

A sertéshúsból készült vagdalt,más néven húspogácsa, fasírt, fasírozott kedvelt fogása a magyar konyhának. Önálló ételként körettel,vagy kenyérrel adhatjuk régebben főleg vasútállomásokon divat volt a félbe vágott zsemle közt a fasírt, mint szendvics. Szinte minden főzelékhez kiváló feltét.

Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús,4-5 gerezd fokhagyma,1 kisebb fej vöröshagyma,bors,színes bors,piros paprika,só,2db zsemle, 1 egész tojás,zsemlemorzsa,olaj a sütéshez.

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük,majd hagyjuk kihűlni. A fokhagymát apróra zúzzuk.

A darált húst egy keverőedénybe rakjuk és mellé adjuk a fűszereket és a tojást.

kep_001.jpg

kep_003.jpg

kep_004.jpg

Összekeverjük a hozzávalókat,majd a zsemléket vízbe (esetleg tejbe)áztatjuk és jól kinyomkodjuk.

kep_005.jpg

Következhet a sütés bő olajban ,de a végén egy a háztartásban használatos papírtörlőn itassuk le a felesleges olajat.

kep_006.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 87
Tegnapi: 42
Heti: 164
Havi: 1 626
Össz.: 445 643

Látogatottság növelés
Oldal: Sertés vagdalt I.
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »