Sertés vagdalt.
A sertéshúsból készült vagdalt,más néven húspogácsa, fasírt, fasírozott kedvelt fogása a magyar konyhának. Önálló ételként körettel,vagy kenyérrel adhatjuk régebben főleg vasútállomásokon divat volt a félbe vágott zsemle közt a fasírt, mint szendvics. Szinte minden főzelékhez kiváló feltét.
Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús,4-5 gerezd fokhagyma,1 kisebb fej vöröshagyma,bors,színes bors,piros paprika,só,2db zsemle, 1 egész tojás,zsemlemorzsa,olaj a sütéshez.
Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük,majd hagyjuk kihűlni. A fokhagymát apróra zúzzuk.
A darált húst egy keverőedénybe rakjuk és mellé adjuk a fűszereket és a tojást.
Összekeverjük a hozzávalókat,majd a zsemléket vízbe (esetleg tejbe)áztatjuk és jól kinyomkodjuk.
Következhet a sütés bő olajban ,de a végén egy a háztartásban használatos papírtörlőn itassuk le a felesleges olajat.