Bélszín „Budapest” módra
Elkészítés: A szokásos módon előre bepácolt bélszínt négy darabra vágjuk.
Szeletelt bacon szalonnával körbe fogva és vékony spárgával bekötve igen formás bélszín törzseket kapunk. Sütése és sózása csak közvetlen tálalás előtt történjen. Kevés zsíradékon megdinszteljük a hagymát, pirospaprikát és borsot szórunk rá,felöntjük kevés vízzel 1-1 kockára vágott paprikát és paradicsomot adunk hozzá, sózzuk és egy sűrű pörkölt szaftot készítünk.
Az apró kockára vágott bacont üvegesre hevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott gombát, libamájat, zöldpaprikát és paradicsomot. Átpirítjuk benne,és a leszűrt pörköltszafttal átforgatjuk. A bélszíntönköket sózzuk, borsozzuk, kevés zsírban - natúran - vagy roston, félangolosra sütjük. Pirított kenyér talpazatra helyezzük, a húst a forró pörkölt alapú Budapest raguval leöntjük, párolt zsenge zöldborsóval megszórjuk, burgonyakörettel tálaljuk.