Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Bélszín „Budapest” módra

Hozzávalók: 70 dkg bélszín,10 dkg bacon, 20 dkg libamáj, 8 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika,2 db paradicsom,20 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, só, bors, őrölt piros paprika

Elkészítés: A szokásos módon előre bepácolt bélszínt négy darabra vágjuk.

 Szeletelt bacon szalonnával körbe fogva és vékony spárgával bekötve igen formás bélszín törzseket kapunk. Sütése és sózása csak közvetlen tálalás előtt történjen. Kevés zsíradékon megdinszteljük a hagymát, pirospaprikát és borsot szórunk rá,felöntjük kevés vízzel 1-1 kockára vágott paprikát és paradicsomot adunk hozzá, sózzuk és egy sűrű pörkölt szaftot készítünk.
Az apró kockára vágott bacont üvegesre hevítjük, majd hozzáadjuk  a kockára vágott gombát, libamájat, zöldpaprikát és paradicsomot. Átpirítjuk benne,és a leszűrt pörköltszafttal átforgatjuk. A bélszíntönköket sózzuk, borsozzuk, kevés zsírban - natúran - vagy roston, félangolosra sütjük. Pirított kenyér talpazatra helyezzük, a húst a forró pörkölt alapú Budapest raguval leöntjük, párolt zsenge zöldborsóval megszórjuk, burgonyakörettel tálaljuk.


 

 

 

 

 

 

                                                                





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 56
Tegnapi: 54
Heti: 395
Havi: 2 053
Össz.: 431 666

Látogatottság növelés
Oldal: Bélszín Budapest módra
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »