Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Narancsos kacsamell

Hozzávalók:2 db kacsamell, 2 db narancs, 3 ek. olaj,1 kisebb fej hagyma,1 kis kanál méz, citromlé, 1csapott evőkanál liszt,só,színes bors, szerecsendió.

Elkészítés: Az egyik narancsból vágjunk le vékonyan egy kevés héjat, szeleteljük fel. A narancs levét préseljük ki, a másik húsát filézzük ki a hártyából éles késsel.

A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk. Forró olajon serpenyőben süssük a bőrös oldalukon 6-8 percig, majd a másik oldalon is 2-3 percig. Csomagoljuk alufóliába, és 220 fokos sütőben pihentessük kb. 10 percig.

Közben a hagymát vágjuk apróra, a maradék olajon dinszteljük meg, ízesítsük őrölt szerecsendióval. Adjuk hozzá a narancshéjat, valamint a narancslé felét. Tegyük bele a filézett narancsot, ízesítsük sóval, mézzel, citromlével.

A maradék narancslevet keverjük el kevés liszttel és sűrítsük be vele a szószt (ha nem ragaszkodunk szószos állaghoz, elhagyható).

A kacsamellet bontsuk ki a fóliából. A hússzaftját adjuk a szószhoz, a húst vágjuk vékony szeletekre és tálaljuk a  narancsos szósszal.

 

Vörös Zoli alias Rudi barátommal (Isten nyugtassa!),már évtizedekkel megelőztük korunkat a narancsos kacsát illetően. Persze  azelőtt még soha sem ettünk,de elhatároztuk egy decemberi estén,hogy narancsos kacsát fogunk készíteni. Beszereztük a kellékeket, egy szép kövér kacsát egy kiló narancsot és hogy a sütés közben ne unatkozzunk,néhány üveg jófajta vörösbort. Rendben ment minden, a kacsa sült, a bor fogyott, bár egy kicsit gyanús volt ,hogy már két órája elkezdtük és még jelét sem mutatta a kacsa,hogy kész lenne. Eltelt még egy óra és a helyzet nem változott. Rövid konzílium után úgy döntöttünk bele nézünk a kacsa belsejébe. Jól tettük mert rátaláltunk a dolog nyitjára, a belsőségek nylon zacskóban bent felejtődtek a kacsában, és nem hagyta megsülni. Persze ,ha kevesebb lett volna a bor akkor hamarabb is rájöhettünk volna (például, hogy belülről is be kellett volna sózni). Mindenesetre kiiktattuk a zacskót ,és egy fél órán belül kész volt a kacsa.

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 72
Heti: 310
Havi: 1 968
Össz.: 431 581

Látogatottság növelés
Oldal: Narancsos kacsa
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »