Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Ponty jóasszony módra

Hozzávalók: egy 1,5 kg-os ponty,1  fej vöröshagyma,20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem,5 dkg vaj,1 dl száraz fehér bor,fél citrom leve,  2 dl tejföl,, 2 dl hal alaplé,só,  színes bors 1 tojás sárgája, 1 sárgarépa,só,1 db halászlé kocka
Elkészítés: A halat megtisztítjuk ,kibelezzük majd kifilézzük. A hal fejéből és a nyesedékekből a karikára vágott hagymával, a kockával, és a kockára vágott répával kevés sóval hal alaplevet készítünk. A felszeletelt gombát a vajon megpároljuk,előtte sózzuk,borsozzuk. Most rácsavarjuk a citrom levét, a tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával és az apróra vágott petrezselyemmel ,majd a gombára öntjük és alaposan elkeverjük. Egy kisebb tepsit kivajazunk , belefektetjük az előzőleg megsózott halakat ,leöntjük a leszűrt alaplével és a borral ,majd  20 percig közepes tűzön sütőben sütjük.

A hal hamar megpuhul, ha sok rajta a lé akkor leöntünk egy keveset róla,utána  a gombás masszát a halakra terítjük,és a sütőbe visszatolva néhány  percig pirítjuk.

Vajas petrezselymes burgonyát adunk mellé.

A fent leírt módon készíthetünk fogas filét, sőt harcsa filét is , a hozzávalók csak a hal fajtákban térnek el.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 152
Tegnapi: 42
Heti: 229
Havi: 1 691
Össz.: 445 708

Látogatottság növelés
Oldal: Ponty jóasszony módra
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »