Sertésborda hentes módra
Hozzávalók:8 szelet sertés karaj, 10 dkg szalonna, 10 dkg sonka,4 nagyobb ecetes uborka, 1 kis fej hagyma, só, bors,kevés liszt, olaj a hús sütéséhez.
Elkészítés: Első fázisban elkészítjük a ragut. A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírját kiolvasszuk,majd kiemeljük és félre rakjuk. A hagymát egészen apróra vágjuk és a szalonna zsírjában megdinszteljük,majd hozzátesszük a szintén csíkokra vágott sonkát és az uborkát. Egy kevés lisztet hintünk rá ,pár percig pirítjuk, ha szükséges fél deci húslét adunk hozzá, majd vissza helyezzük bele a szalonnát.
A húsokat kiverjük,sózzuk,borsozzuk és lisztbe mártva mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. Tálalásnál mindegyik hús szeletre halmozunk egy keveset a melegen tartott raguból és sült burgonyával,vagy rizzsel adjuk asztalra.