Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Tűzdelt máj

Hozzávalók: személyenként 2 szelet sertés vagy borjúmáj, 6 gerezd fokhagyma, 1ek. színes bors,1 ek. majoránna,  liszt, olaj a sütéshez

Elkészítés: Az étel végtelenül egyszerű,mondhatnánk primitív, de a májat ismerve csak óvatosan a véleményekkel.

A májat megtisztítjuk, az eres részeket kivágjuk,és kis időre hűtőbe tesszük.

A fokhagymákat kipréseljük, hozzáadjuk a borsot és a majoránnát, és 1csepp olajat. Jól összekeverjük.

A máj szeletekbe vékony, hegyes késsel kis lyukakat fúrunk,( egy-egy oldalán amennyi ráfér),és betöltjük a fűszer keverékkel. Vigyázzunk arra,hogy át ne szúrjuk a májat, kicsit ferdén tartva a kést, készítsük el a nyílásokat. Lisztbe forgatjuk és nem túl sok olajon mindkét oldalán pirosra sütjük. A lényeg az, hogy mindkét oldalán kéreg képződjön,de belül puha maradjon. A tányéron sózzuk.

Burgonyapürével tálaljuk , de hidegen is fogyasztható.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 54
Heti: 355
Havi: 2 013
Össz.: 431 626

Látogatottság növelés
Oldal: Tűzdelt máj
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »