Tűzdelt máj
Hozzávalók: személyenként 2 szelet sertés vagy borjúmáj, 6 gerezd fokhagyma, 1ek. színes bors,1 ek. majoránna, liszt, olaj a sütéshez
Elkészítés: Az étel végtelenül egyszerű,mondhatnánk primitív, de a májat ismerve csak óvatosan a véleményekkel.
A májat megtisztítjuk, az eres részeket kivágjuk,és kis időre hűtőbe tesszük.
A fokhagymákat kipréseljük, hozzáadjuk a borsot és a majoránnát, és 1csepp olajat. Jól összekeverjük.
A máj szeletekbe vékony, hegyes késsel kis lyukakat fúrunk,( egy-egy oldalán amennyi ráfér),és betöltjük a fűszer keverékkel. Vigyázzunk arra,hogy át ne szúrjuk a májat, kicsit ferdén tartva a kést, készítsük el a nyílásokat. Lisztbe forgatjuk és nem túl sok olajon mindkét oldalán pirosra sütjük. A lényeg az, hogy mindkét oldalán kéreg képződjön,de belül puha maradjon. A tányéron sózzuk.
Burgonyapürével tálaljuk , de hidegen is fogyasztható.