Sertésborda Holsten módra
Hozzávalók: 4 db sertésborda, só, színes bors, 4db tojás, 4 szem egész bors,olaj ,kevés pirospaprika
Elkészítés: A bordákat kiverjük , sózzuk, borsozzuk és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. A tojásokat kevés olajon megsütjük tükörtojásnak. Minden egyes bordára ráhelyezünk egy tojást, meghintjük a tetejét paprikával és közepükbe helyezünk 1-1 db egész fekete borsot.
Sült burgonya vagy rizs illik hozzá.
A 80’-as években kitűnő Holsten szeletet lehetett kapni a velencei Lido étteremben ,azóta valami bank lehet a helyén ,csak távolról a vonatból látom néha ,de már nem étterem az biztos. Döbbenetes ,hogy csak Budapesten mennyi éttermet zártak be az ún. „rendszerváltás” óta. Bankok, utazási irodák, stb. vették át a szerepüket. És hová tűntek a régi pincérek akik „alázattal” viseltettek a szakma iránt. Jó volt ilyen helyen vendégnek lenni ,nem beszélve az élő zenéről. Hol vannak a cigány zenészek?
Megannyi megválaszolatlan kérdés. Persze van helyettük milliós számlákat verőlegényekkel behajtó vendéglátó maffia.