Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Sertésborda Holsten módra

Hozzávalók: 4 db sertésborda, só, színes bors, 4db tojás, 4 szem egész bors,olaj ,kevés pirospaprika

Elkészítés: A bordákat kiverjük , sózzuk, borsozzuk és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. A tojásokat kevés olajon megsütjük tükörtojásnak. Minden egyes bordára ráhelyezünk egy tojást, meghintjük a tetejét paprikával és közepükbe helyezünk 1-1 db egész fekete borsot.


Sült burgonya vagy rizs illik hozzá.


A 80’-as években kitűnő Holsten szeletet lehetett kapni a velencei Lido étteremben ,azóta valami bank lehet a helyén ,csak távolról a vonatból látom néha ,de már nem étterem az biztos. Döbbenetes ,hogy csak  Budapesten mennyi éttermet zártak be az ún. „rendszerváltás” óta. Bankok, utazási irodák, stb. vették át a szerepüket. És hová tűntek a régi pincérek akik „alázattal” viseltettek a szakma iránt. Jó volt ilyen helyen vendégnek lenni ,nem beszélve az élő zenéről. Hol  vannak a cigány zenészek?

Megannyi megválaszolatlan kérdés. Persze van helyettük milliós számlákat verőlegényekkel behajtó vendéglátó maffia.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 42
Heti: 194
Havi: 1 656
Össz.: 445 673

Látogatottság növelés
Oldal: Sertésborda Holsten módra
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »