Kijevi pulykamell
Sokáig tévhitben éltem a kijevi pulykamellet illetően. A vendéglőben egy natúr pulyka fűszeres vajjal,így ment át a köztudatba. A fűszervaj stimmel, csak hogy ez is egy töltött, és utána rántott pulykamellet jelent.
Hozzávalók: 4 nyitott szelet pulykamell,4 szelet sajt, 2 tojás,liszt, zsemlemorzsa,olaj a sütéshez. A fűszervajhoz: 8 dkg vaj,1 kk. színes bors, 1kk. majoránna,1kk. ételízesítő, 1kk. tárkony,1/2 kk. reszelt gyömbér,1 ek. apróra vágott petrezselyem.
Elkészítés: Először elkészítjük a fűszervajat. Az összetevőket simára kikeverjük,majd egy tégla alakot formázunk belőle,alufóliába becsomagoljuk,és betesszük a mélyhűtőbe,(akár előző nap is elkészíthetjük)
A hús szeleteket kiterítjük,csak az egyik oldalát sózzuk. A másik oldalába beleteszünk a fagyott fűszervajból 2-3 vékony szeletet és rátesszük a sajtot. Fogpiszkálóval összetűzzük , a szokásos módon panírozzuk,és bő olajban pirosra sütjük. Burgonyapüré, vagy sült krumpli a körete.