Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Kijevi pulykamell

Sokáig tévhitben éltem a kijevi pulykamellet illetően. A vendéglőben egy natúr pulyka fűszeres vajjal,így ment át a köztudatba. A fűszervaj stimmel, csak hogy ez is egy töltött, és utána rántott pulykamellet jelent.

Hozzávalók: 4 nyitott szelet pulykamell,4 szelet sajt, 2 tojás,liszt, zsemlemorzsa,olaj a sütéshez.  A fűszervajhoz: 8 dkg vaj,1 kk. színes bors, 1kk. majoránna,1kk. ételízesítő, 1kk. tárkony,1/2 kk. reszelt gyömbér,1 ek. apróra vágott petrezselyem.

Elkészítés: Először elkészítjük a fűszervajat. Az összetevőket simára kikeverjük,majd egy tégla alakot formázunk belőle,alufóliába becsomagoljuk,és betesszük a mélyhűtőbe,(akár előző nap is elkészíthetjük)

A hús szeleteket kiterítjük,csak az egyik oldalát sózzuk. A másik oldalába beleteszünk a fagyott fűszervajból 2-3 vékony szeletet és rátesszük a sajtot. Fogpiszkálóval összetűzzük , a szokásos módon panírozzuk,és bő olajban pirosra sütjük. Burgonyapüré, vagy sült krumpli a körete.

 






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 148
Tegnapi: 42
Heti: 225
Havi: 1 687
Össz.: 445 704

Látogatottság növelés
Oldal: Kijevi pulykamell
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »