Csirkepaprikás
A régmúltban,ha a paprikás csirke került az asztalra az azt jelentette,hogy egy 4-6 tagú család részére egy vasárnapi ebédre levágtak két kisebb kamasz baromfit ,és az összes alkatrésze a szárnytól a májig és a melltől a zúzáig minden belekerült a pörköltbe. Mára ez kizárólag a csirkecombokat jelenti ,mert egyszerűbb és mindenkinek jut az egyik legfinomabb „alkatrészből”.
Hozzávalók: 80 dkg csirkecomb, 2 fej vöröshagyma, 1kk,színes bors, 1 ek.őrölt piros paprika, 1paprika,1 paradicsom, 1 ek. liszt, 1,5-2 dl tejföl, olaj
Elkészítés: Az apró kockára vágott hagymát az olajon megdinszteljük, borsozzuk, majd hozzáadjuk a piros paprikát,és egyet keverve felöntjük vízzel (kb. 2dl ), és fedő alatt főzzük. Mikor a levét elforrta,hozzáadjuk a megmosott és kettévágott combokat, megsózzuk és felöntjük még egy deciliter vízzel, hozzátesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot,majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha elkészült a húsokat kivesszük és a pörkölt szaftot turmixgéppel simára dolgozzuk,majd beleöntjük a liszttel elkevert tejfölt és visszarakjuk a húsokat majd egyet forralunk az egészen. Galuskával tálaljuk.