Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.


Vadas marhasült

Hozzávalók: 80 dkg marhahús (felsál), 5 db sárgarépa, 4 db fehérrépa,2-3 ek.cukor, 1 fej vöröshagyma,1 karika citrom, 1-2 ek. mustár,pár szem egész bors,2 db babérlevél, 1,5-2 dl tejföl,só, olajcitromlé.

Elkészítés: A főzést megelőző 1-2 napban elkészítjük a pácolást. A répákat,és a hagymát megtisztítjuk,karikára vágjuk, a húst szeleteljük , és az egész borssal, a babérlevéllel,a citrom karikával együtt feltesszük főni.

Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy bőven legyen mártásunk. (kb. 2 liter)

Igazság szerint ,és az eredeti recept is úgy szól,hogy a húst nyersen pácoljuk ,de évek hosszú során úgy alakult,hogy ezt inkább (legalábbis félig), de megfőzzük. Ha megfőtt kihűtjük, és hűtőszekrénybe rakjuk felhasználásig.

A tényleges főzést azzal kezdjük,hogy 2-3 ek. cukrot karamellizálunk és mikor már teljesen megbarnult felöntjük 1 dl vízzel és félre tesszük.

Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és a pácléből kiemelt hús szeleteket fedő alatt készre sütjük és ezt is félre tesszük. A páclevet leszűrjük  és félre tesszük. A visszamaradt zsíradékban megpirítjuk a leszűrt répákat, és a hagymát (ha egy-két bors belekerül az nem baj ,de a babérlevelet és a citromhéjat ki kell dobni). Mikor megpirult, liszttel megszórjuk pár percig pirítjuk ,majd hozzámerünk a pácléből és most öntjük hozzá a pirított cukor levét is. Annyi folyadékot teszünk rá ,hogy legyen túl híg. Most turmixgéppel átdolgozzuk és egy lábosba öntjük. Mustárral ,sóval,citromlével ízesítjük ,végül beletesszük a tejfölt, belerakjuk a húsokat és átforraljuk. Burgonya vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

kep_025.jpg

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 161
Heti: 242
Havi: 1 900
Össz.: 431 513

Látogatottság növelés
Oldal: Vadas marhasült
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »