Fokhagymás tarja
Hozzávalók: 1 szelet tarja/fő, 5-6 gerezd fokhagyma, színes bors,só, olaj a sütéshez (kb 3 evőkanál)
Elkészítés: A húsokat kicsit kiverjük,besózzuk,színes borssal megszórjuk,és olajon mindkét felüket hirtelen kisütjük, hogy egyfajta kéreg keletkezzen rajtuk. Hozzátesszük a fokhagyma gerezdeket, majd 3dl vízzel felöntjük. Fedő alatt vaj puhára pároljuk. Ha a vizet elfőtte és már puha akkor zsírjára sütjük ,mindkét oldalának pirosnak kell lennie. Ha úgy ítéljük meg,hogy még nem elég porhanyós még 1 dl vízzel felöntjük és folytatjuk a párolást. Ha elkészült párolt rizzsel vagy tepsiben sült karikára vágott burgonyával adjuk asztalra.
Ha a tarján rajta marad a csont az nem hátrány ,mert különlegesen jó ízt ad neki.
Tarja rizzsel.
és burgonyával.