Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.


Fokhagymás tarja

Hozzávalók: 1 szelet tarja/fő, 5-6 gerezd fokhagyma, színes bors,só, olaj a sütéshez (kb 3 evőkanál)

Elkészítés: A húsokat kicsit kiverjük,besózzuk,színes borssal megszórjuk,és olajon mindkét felüket hirtelen kisütjük, hogy egyfajta kéreg keletkezzen rajtuk. Hozzátesszük a fokhagyma gerezdeket, majd 3dl vízzel felöntjük. Fedő alatt vaj puhára pároljuk. Ha a vizet elfőtte és már puha akkor zsírjára sütjük ,mindkét oldalának pirosnak kell lennie. Ha úgy ítéljük meg,hogy még nem elég porhanyós még 1 dl vízzel felöntjük és folytatjuk a párolást. Ha elkészült párolt rizzsel vagy tepsiben sült karikára vágott burgonyával adjuk asztalra.

Ha a tarján rajta marad a csont az nem hátrány ,mert különlegesen jó ízt ad neki.

kep_021.jpg

Tarja rizzsel.

tarja_krumplival.jpg

és burgonyával.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 71
Heti: 442
Havi: 2 100
Össz.: 431 713

Látogatottság növelés
Oldal: Fokhagymás tarja
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »