Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Velős pirítós

„De most már éppen itt van az ideje a velős csonttal való foglalkozásnak, mert még kihűlne az a sok haszontalan beszédben. A vendég tehát balkezére csavarta a szalvétát, ebben megmarkolta a csontot, majd felemelte jobb kezét és kétszer-háromszor egymásután a balkarjára csapott, mire a derék csont kiadta derék tartalmát.



Az ilyen napvilágra került velőt gyorsan szokás elfogyasztani. A vendég dolgozott is a pirított kenyérszeletekkel, a sótartóval, paprikatartóval, de bármilyen nagy darabokat is vett a szájába, szemét most már állandóan a kopasz kis pincérre függesztette. (Privát úr megállapította magában, hogy a velő meglehetős nehéz étel, azért adják a kocsmárosok déli időben, hogy az embernek legyen ideje megemészteni. Aki esti étkezéshez fogyaszt velőt, annak múlhatatlanul boszorkány-nyomása lesz; míg a velő élvezete délután csak múló bágyadtságot okoz.)”

Krúdy Gyula: Szindbád

szindbad_1.jpg

krudy-siofok.hu


Hozzávalók: fejenként 1 velős csont,2szelet kenyér,só,bors,piros paprika

Elkészítés: A kenyereket megpirítjuk ,a csontból kirázzuk a velőt (konyha ruhával fogjuk meg ha meleg),kenyérre kenjük,sózzuk,borsozzuk,paprikázzuk.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 113
Tegnapi: 42
Heti: 190
Havi: 1 652
Össz.: 445 669

Látogatottság növelés
Oldal: Velős pirítós
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »