Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.


Egészben sült sertés lapocka.

Természetesen sok másféle sertés húsból(tarja,oldalas stb.) lehet egészben sült húst készíteni,de a lapocka erre a célra nagyon is megfelel.

Hozzávalók: Egy hozzávetőleg 60-70 dkg súlyú lapocka, 4-5 gerezd fokhagyma,só, zsír vagy olaj.

Bár sertés zsír nem tartozik a diétás hozzávalók közé,ez esetben inkább ajánlanám a használatát azért,mert az étel elkészülte után a visszamaradt ún. „sült zsír” kenyérre kenve kiváló, pláne ha akad mellé nyáron néhány paprika,paradicsom,télen pedig a jó öreg vöröshagyma.

Elkészítés: Egy lábosban felolvasztjuk a zsírt,majd a húst sózzuk,borsozzuk és a közben felforrósodott zsírban minden oldalát 2-3 percig hirtelen megsütjük, mintegy kérget képezünk a húson. Felöntjük kb.3-4 dl vízzel,mellévetjük az egészben hagyott fokhagyma gerezdeket,és fedő alatt puhára pároljuk végül zsírjára sütjük.

Burgonyával,rizzsel esetleg házi tarhonyával adjuk asztalra,de főzelékek feltétjeként is felhasználhatjuk.

Olyan alkalmakkor,mikor szendvicseket készítünk ,nagy sikere lesz a hidegen a saját zsírjával megkent  vékonyra szeletelt húsokkal,uborkával díszített kenyereknek.

kep_002.jpg





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 83
Tegnapi: 42
Heti: 160
Havi: 1 622
Össz.: 445 639

Látogatottság növelés
Oldal: Egészben sült sertés lapocka
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »