Juhtúróval töltött körte
Hozzávalók:( 4 )2 szép nagy körte, 20 dkg juhtúró, 1ek. tejföl, 1 csomag mélyhűtött erdei gyümölcs, 2dkg vaj, fél citrom, 1 ek cukor, 1dl vörösbor
Elkészítés: Vajon karamellizálunk 1 ek cukrot,majd hozzáadjuk az erdei gyümölcsöket,átkeverjük,majd ráöntjük a bort ,és addig pároljuk, hogy a gyümölcsök ne essenek szét. Félre rakjuk kihűtjük.
A körtéket meghámozzuk, majd a hámozott részt a fél citrommal bekenjük,hogy ne barnuljon, de ha gyorsan dolgozunk erre nincs szükség. A körték magházát kivájjuk és a tejföllel elkevert juhtúrót az üregekbe töltjük.
Kis tányérra helyezzük sík részével lefelé, majd a hideg mártással a tányért megdíszítjük.
vitaminsziget.com
haspók blog
ecet-es-olaj.freeblog.hu
Édesanyám 80. születésnapjára készítettem ezt az előételt.