Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Szárnyas máj hidegen       

Hozzávalók: 1 kg libaháj, 40 dkg szárnyas máj ( csirke,pulyka,kacsa )

Elkészítés: A hájat közel egyforma kockákra vágjuk,és nagyon kevés víz hozzáadásával egy edényben feltesszük,közepes lángon kisütni. Kezdetben sűrűn kell kevergetni,nehogy odaégjen , később már csak szórványos keverést igényel. Mikor kész leszűrjük ,a friss tepertőt félre rakjuk. A májakat egy mélyebb lábosba helyezzük, majd ráöntjük a zsírt. Fedő alatt addig sütjük míg a máj meg nem sül, ez 30-40 percet vehet igénybe.

Tűzálló tál aljára tesszük a megsült májakat , majd rászűrjük a zsírt ,és hagyjuk kihűlni majd hűtőben tároljuk.


maj01.jpg

maj04.jpg

maj05.jpg

maj06.jpg




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 161
Heti: 271
Havi: 1 929
Össz.: 431 542

Látogatottság növelés
Oldal: Szárnyas máj hidegen
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »