Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Töltött rántott borda

A töltött rántott borda sok féleképpen elkészíthető. A klasszikus töltelék a sajt, a sonka, a gomba, esetleg aszalt szilva,de gyakorlatilag a fantáziánkra van bízva,hogy mivel lepjük meg a családot,vagy vendégeinket. A hús előkészítésénél mindig ún. nyitott szeleteket készítünk,ami abból áll,hogy az egész karajt úgy szeleteljük fel,hogy az első vékony szeletnél nem vágjuk végig, kb. 1 cm  re megállunk mielőtt teljesen átvágnánk a karajt. A második vágásnál végig vágjuk ,így egy dupla szeletet kapunk,amit kiterítünk és úgy klopfoljuk ki . Most már tölthetjük is,majd a másik felét ráhajtva fogpiszkálóval, vagy hústűvel megtűzzük és lehet panírozni.

Sajttal,sonkával  töltött borda

Hozzávalók:4 nyitott szelet sertés karaj, 4 szelet trappista sajt, 4 szelet gépsonka, 2-3 tojás, liszt,zsemlemorzsa,só

Elkészítés: A. A húsokat az előírt módon elkészítjük, sózzuk ,majd  mindegyikre rakunk 1 szelet sonkát,1 szelet sajtot. Most ráhajtjuk a másik felét,megtűzzük a szokásos módon panírozzuk és bővebb olajban először az egyik oldalát fedő alatt világos barnára sütjük.



Tölthetjük a húst aszalt szilvával ,gombával stb.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 42
Heti: 155
Havi: 1 617
Össz.: 445 634

Látogatottság növelés
Oldal: Töltött rántott borda
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »