Töltött rántott borda
A töltött rántott borda sok féleképpen elkészíthető. A klasszikus töltelék a sajt, a sonka, a gomba, esetleg aszalt szilva,de gyakorlatilag a fantáziánkra van bízva,hogy mivel lepjük meg a családot,vagy vendégeinket. A hús előkészítésénél mindig ún. nyitott szeleteket készítünk,ami abból áll,hogy az egész karajt úgy szeleteljük fel,hogy az első vékony szeletnél nem vágjuk végig, kb. 1 cm re megállunk mielőtt teljesen átvágnánk a karajt. A második vágásnál végig vágjuk ,így egy dupla szeletet kapunk,amit kiterítünk és úgy klopfoljuk ki . Most már tölthetjük is,majd a másik felét ráhajtva fogpiszkálóval, vagy hústűvel megtűzzük és lehet panírozni.
Sajttal,sonkával töltött borda
Hozzávalók:4 nyitott szelet sertés karaj, 4 szelet trappista sajt, 4 szelet gépsonka, 2-3 tojás, liszt,zsemlemorzsa,só
Elkészítés: A. A húsokat az előírt módon elkészítjük, sózzuk ,majd mindegyikre rakunk 1 szelet sonkát,1 szelet sajtot. Most ráhajtjuk a másik felét,megtűzzük a szokásos módon panírozzuk és bővebb olajban először az egyik oldalát fedő alatt világos barnára sütjük.
Tölthetjük a húst aszalt szilvával ,gombával stb.