Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Harcsapörkölt

Hozzávalók: 80 dkg harcsa színhús, 2 fej vörös hagyma, 1 kk. színes bors, 1 zöldpaprika,1 paradicsom, 1 dl tejszín,1 dl tejföl, 1 ek.liszt, 10 dkg vargánya gomba, só,  1ek. piros paprika, 3 dkg vaj, kb. 1 dl olaj.

Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágjuk,és az olajon megdinszteljük, borsozzuk,beletesszük a piros paprikát majd rögtön felöntjük vízzel. Belerakjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Jó egy órán át főzzük, ha a levét elfőtte,pótoljuk. A harcsát 1,5-2 cm –es kockákra vágjuk ,és a zsírjára sütött alapléhez adjuk. A szeletelt gombát vajon megpirítjuk ,közben sózzuk,borsozzuk. A hal könnyen megfő, vigyázzunk szét ne főzzük. Mikor puha ,egy szűrőkanállal kiszedjük és egy tálba rakjuk. A pörkölt alaplét át turmixoljuk , ha kész behabarjuk a tejszín ,a tejföl és a liszt keverékével ,egyet forr és mehet bele a gomba és a hal.  Így együtt 2-3 percig forraljuk és túrós csuszával, vagy  juhtúrós galuskával tálaljuk.



Édesanyám 80. születésnapjára is készítettem ebből a fenséges halételből.

Törpeharcsából is elkészíthető a pörkölt, ehhez kapcsolódva meg kell emlékeznem  Szőr Jani barátomról, aki irdatlan mennyiségű törpeharcsát szedett ki életében a Fadd-Dombori holtágból. Nagy szakértője a törpe fogásának és elkészítésének.

baratommal_domboriban.jpg

Szőr Janival Domboriban.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 42
Heti: 128
Havi: 1 590
Össz.: 445 607

Látogatottság növelés
Oldal: Harcsapörkölt
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »