Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Kaszinótojás        

Hozzávalók: 6 db főtt tojás, 2 nagy tubus majonéz, 1 nagy tejföl,1 ek mustár,só,porcukor,citromlé,esetleg kis fehérbor,4 db sárgarépa,3 db burgonya,15 dkg zöldborsó,2db savanyú alma,4-5 db csemegeuborka,1 kis doboz csemege kukorica.

Díszítéshez:nyers sárgarépa,kaliforniai paprika stb.

 

Elkészítés:

A főtt tojásokat félbe vágjuk ,sárgájukat kivájjuk és  egy edényben villával összetörjük. Mustárt,sót és annyi majonézt adunk hozzá,hogy azért ne legyen túl folyós. Hűtőbe tesszük és hozzálátunk a francia saláta elkészítéséhez. Lobogó sós vízben  a következő sorrendben  kb 5-8 perces  különbséggel megfőzzük a kockára vágott sárgarépát , a szintén kockára vágott burgonyát majd a zöldborsót. Amíg ez elkészül (nem szabad szétfőzni puha legyen de ne essen szét)  a 2  tubus majonézt és a tejföl t egy tálban összekeverjük,pici mustárral,egy csipet porcukorral és kevés citromlével  ízesítjük. A megfőtt alapanyagokat leszűrjük  és kihűtjük , kockára vágjuk az almát (lehet héjastól is az esztétikusabb) és a csemege uborkát. Egy keverőtálba helyezzük az összes hozzávalót a levétől lecsurgatott kukoricát is és óvatosan ,hogy ne törjön összekeverjük,majd ráöntjük a tejföllel összekevert majonézt és így is átkeverjük. Egy tálra a salátából ágyat (talpazatot ) készítünk. A  tojás fehérjébe habzsákkal vagy kanállal betöltjük a krémet. A betöltött tojásokat a saláta ágyra helyezzük ,lehet egy sort lefelé a másikat felfelé fordítani . Mikor elfogytak a tojások a majonéz és a tejföl  keverékének maradékával leöntjük és díszítjük

kep_321.jpg




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 54
Heti: 389
Havi: 2 047
Össz.: 431 660

Látogatottság növelés
Oldal: Kaszinótojás
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »