Kaszinótojás
Hozzávalók: 6 db főtt tojás, 2 nagy tubus majonéz, 1 nagy tejföl,1 ek mustár,só,porcukor,citromlé,esetleg kis fehérbor,4 db sárgarépa,3 db burgonya,15 dkg zöldborsó,2db savanyú alma,4-5 db csemegeuborka,1 kis doboz csemege kukorica.
Díszítéshez:nyers sárgarépa,kaliforniai paprika stb.
Elkészítés:
A főtt tojásokat félbe vágjuk ,sárgájukat kivájjuk és egy edényben villával összetörjük. Mustárt,sót és annyi majonézt adunk hozzá,hogy azért ne legyen túl folyós. Hűtőbe tesszük és hozzálátunk a francia saláta elkészítéséhez. Lobogó sós vízben a következő sorrendben kb 5-8 perces különbséggel megfőzzük a kockára vágott sárgarépát , a szintén kockára vágott burgonyát majd a zöldborsót. Amíg ez elkészül (nem szabad szétfőzni puha legyen de ne essen szét) a 2 tubus majonézt és a tejföl t egy tálban összekeverjük,pici mustárral,egy csipet porcukorral és kevés citromlével ízesítjük. A megfőtt alapanyagokat leszűrjük és kihűtjük , kockára vágjuk az almát (lehet héjastól is az esztétikusabb) és a csemege uborkát. Egy keverőtálba helyezzük az összes hozzávalót a levétől lecsurgatott kukoricát is és óvatosan ,hogy ne törjön összekeverjük,majd ráöntjük a tejföllel összekevert majonézt és így is átkeverjük. Egy tálra a salátából ágyat (talpazatot ) készítünk. A tojás fehérjébe habzsákkal vagy kanállal betöltjük a krémet. A betöltött tojásokat a saláta ágyra helyezzük ,lehet egy sort lefelé a másikat felfelé fordítani . Mikor elfogytak a tojások a majonéz és a tejföl keverékének maradékával leöntjük és díszítjük