Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Hortobágyi palacsinta

Egyes vélemények szerint az igazi Hortobágyi palacsinta darált borjúhúsból készül , a Horka vendéglőben mindenki Irénke nénije egyszerű sertés pörköltet darált le, és ebből készítette ezt az előételt, magam részéről az apróra vágott csirkepörköltnek  szavazok bizalmat.

Hozzávalók: fejenként 2-3 sós palacsinta, 60 dkg csirkecomb, 1 nagyobb fej vöröshagyma, só,bors, olaj,3kk.piros paprika, 1 -1,5 dl tejföl, 1-2 ek.liszt

Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk és az olajban megdinszteljük, őrölt paprikát teszünk rá, felengedjük vízzel, beletesszük a húsokat ,sózzuk,borsozzuk és fedő alatt egyszerű csirkepörköltet főzünk, a szokásosnál bővebb lével.

Mikor elkészül ,a húsokat kivesszük ,kicsontozzuk,bőrét lehúzzuk. Egészen apróra összevágjuk (esetleg húsdarálón ledaráljuk). A visszamaradt szaftba belekeverünk ,az állagától függően tejfölben elkevert lisztet. Felforraljuk  és turmix géppel simára dolgozzuk. Ha túl száraznak találjuk a hús vagdalékot, egy-két kanállal adjunk hozzá a léből. Betöltjük a palacsintákat és először az egyik végét hajtjuk rá a töltelékre,majd a szemben lévő oldalát . Ugyanígy járunk el a másik két oldalnál is. Az így elkészített palacsintákat kisebb tepsibe helyezzük ( ha van mikró hullámú sütőnk lehet egyből a tányérra) bőven leöntjük mártással ,és tejföllel esetleg petrezselyemmel díszítjük.

Hortobágyi palacsinta

Egyes vélemények szerint az igazi Hortobágyi palacsinta darált borjúhúsból készül , a Horka vendéglőben mindenki Irénke nénije egyszerű sertés pörköltet darált le, és ebből készítette ezt az előételt, magam részéről az apróra vágott csirkepörköltnek  szavazok bizalmat.

Hozzávalók: fejenként 2-3 sós palacsinta, 60 dkg csirkecomb, 1 nagyobb fej vöröshagyma, só,bors, olaj,3kk.piros paprika, 1 -1,5 dl tejföl, 1-2 ek.liszt

Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk és az olajban megdinszteljük, őrölt paprikát teszünk rá, felengedjük vízzel, beletesszük a húsokat ,sózzuk,borsozzuk és fedő alatt egyszerű csirkepörköltet főzünk, a szokásosnál bővebb lével.

Mikor elkészül ,a húsokat kivesszük ,kicsontozzuk,bőrét lehúzzuk. Egészen apróra összevágjuk (esetleg húsdarálón ledaráljuk). A visszamaradt szaftba belekeverünk ,az állagától függően tejfölben elkevert lisztet. Felforraljuk  és turmix géppel simára dolgozzuk. Ha túl száraznak találjuk a hús vagdalékot, egy-két kanállal adjunk hozzá a léből. Betöltjük a palacsintákat és először az egyik végét hajtjuk rá a töltelékre,majd a szemben lévő oldalát . Ugyanígy járunk el a másik két oldalnál is. Az így elkészített palacsintákat kisebb tepsibe helyezzük ( ha van mikró hullámú sütőnk lehet egyből a tányérra) bőven leöntjük mártással ,és tejföllel esetleg petrezselyemmel díszítjük.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 164
Tegnapi: 42
Heti: 241
Havi: 1 703
Össz.: 445 720

Látogatottság növelés
Oldal: Hortobágyi palacsinta
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »