Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Fácán leves                    

Hozzávalók: 1 db fácán (kb.1,2-1,5 kg) A pácléhez:1 kisebb fej vöröshagyma,5-6 szem egész bors,kevés zsálya és rozmaring, 2 babérlevél,1gerezd fokhagyma,2 l víz

A leveshez: 3-3 sárga és fehérrépa, 1 kisebb karalábé, 1 kis zellergumó,1 db vöröshagyma,1 db zöldpaprika 1 db paradicsom,1 ek. ételízesítő,1gerezd fokhagyma, 1kk. egészkömény,1kk. egész bors, 2-3 gomba

Elkészítés: Ha nem tisztított fácánunk van,akkor az első lépés,hogy a madarat lábainál fogva tollában fellógatjuk ,akkor jó ha magától leesik. Ekkor tollaitól megfosztjuk , kibelezzük,majd mint egy csirkét feldaraboljuk. A fentebb leírtak felhasználásával páclevet készítünk, a húst belerakjuk és 2 napig hűtőben érleljük.

A húsokat a pácléből kivéve fazékba tesszük, kb. 3 l vízzel felöntjük, felforraljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Ha felforrt a leves, a habját leszedjük, beletesszük a zöldségeket,az ételízesítőt és a fűszereket. Lassú tűzön puhára főzzük a húst, majd leszűrjük és forrón tálaljuk. A  tányérba kerüljön a levestészta mellett egy darab a főtt fácánhúsból és a  zöldségekből.



A fácánpörkölt leírásakor már említést tettem „orvvadász” múltamról, ehhez kapcsolódik az alábbi történet. Mikor beindult a vadász idény ,szinte mindig lógott az előszobában (letakarva) egy-két madár tollában, egy nagy szilvalekvár keverő fakanálon arra várva ,hogy „megérve” koppanjon a kövezeten. Egyik téli reggelen erős kopogtatásra lettem figyelmes. Kimenve két rendőrt pillantottam meg. Rögtön átfutott az agyamon, hátha bemószerolt valaki a vadászat miatt. Félelmem alaptalan volt,mert csak érdeklődni jöttek, egy szomszéd iránt aki Olaszországba készült,hogy esetleg tudok-e róla ,hogy árulja a házát,vagy az autóját? Mivel nemleges választ kaptak elköszöntek és én becsuktam az ajtót. A kulcs elfordulásával egy időben két tompa puffanással a fácánok talajt fogtak. Két másodpercen múlott az egész,gyanítom azért megkérdezték volna: „Hogy kerültek ide ezek a madarak, berepültek?”





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 128
Tegnapi: 42
Heti: 205
Havi: 1 667
Össz.: 445 684

Látogatottság növelés
Oldal: Fácánleves
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »