Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Hagymás rostélyos        

A rostélyos szeleteket kicsit kiklopfoljuk,beborsozzuk, mindkét oldalát bekenjük mustárral ,egy mélyebb tálba tesszük,olajat öntünk rá, kevés pirospaprikát adunk hozzá és pár karika hagymát. Lefedve néhány napig hűtőben érleljük és néha átforgatjuk.

Hozzávalók: 4 szelet előre bepácolt rostélyos, só , liszt, 4 fej vöröshagyma, olaj ,mustár

Elkészítés: A rostélyosokat kivesszük a pácból,lecsepegtetjük,sózzuk és mindkét oldalát lisztbe mártva , kevés olajon hirtelen pirosra sütjük. Ezzel párhuzamosan karikára vágott hagymát szétszedünk karikáira, lisztben megforgatjuk és bővebb olajban pirosra sütjük,tálalásnál a köret mellé rakott húsra halmozzuk a sült hagymát és mustárt adunk mellé.


A hátszínből vagy bélszínből készült húsok sütésére különösen nagy gondot kell fordítani, hiszen ha teljesen megsütjük, rágósak, szárazak lesznek. Fontos, hogy a sütésüket forró zsiradékban kezdjük, és a húsok mindkét oldalát pirosra süssük. Így közepük lédús, puha marad. Továbbá a húsok sütését úgy időzítsük, hogy azonnal tálalhatók legyenek, mert már akár pár perces állás után is megkeményedhetnek.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 168
Tegnapi: 42
Heti: 245
Havi: 1 707
Össz.: 445 724

Látogatottság növelés
Oldal: Hagymás rostélyos
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »