Hagymás rostélyos
A rostélyos szeleteket kicsit kiklopfoljuk,beborsozzuk, mindkét oldalát bekenjük mustárral ,egy mélyebb tálba tesszük,olajat öntünk rá, kevés pirospaprikát adunk hozzá és pár karika hagymát. Lefedve néhány napig hűtőben érleljük és néha átforgatjuk.
Hozzávalók: 4 szelet előre bepácolt rostélyos, só , liszt, 4 fej vöröshagyma, olaj ,mustár
Elkészítés: A rostélyosokat kivesszük a pácból,lecsepegtetjük,sózzuk és mindkét oldalát lisztbe mártva , kevés olajon hirtelen pirosra sütjük. Ezzel párhuzamosan karikára vágott hagymát szétszedünk karikáira, lisztben megforgatjuk és bővebb olajban pirosra sütjük,tálalásnál a köret mellé rakott húsra halmozzuk a sült hagymát és mustárt adunk mellé.
A hátszínből vagy bélszínből készült húsok sütésére különösen nagy gondot kell fordítani, hiszen ha teljesen megsütjük, rágósak, szárazak lesznek. Fontos, hogy a sütésüket forró zsiradékban kezdjük, és a húsok mindkét oldalát pirosra süssük. Így közepük lédús, puha marad. Továbbá a húsok sütését úgy időzítsük, hogy azonnal tálalhatók legyenek, mert már akár pár perces állás után is megkeményedhetnek.