Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Burgonyaleves

Hozzávalók:0,5 kg burgonya,2-3 szál zeller zöldje,só,ételízesítő,olaj,liszt,őrölt pirospaprika

Elkészítés: Egy edénybe olajat öntünk és lisztel pirospaprikával közepesen erős rántást készítünk,majd vízzel felengedjük. Sózzuk belerakjuk az ételízesítőt  és a zeller zöldet egészben.Mikor forrni kezd belévetjük a meghámozott felkockázott burgonyát. Lassú tűzön a burgonyát puhára főzzük.burgonya_leves.jpg


A zalai és egyéb gombatermő vidékeken elsősorban ,(de máshol is ajánlott),hogy a burgonya levest szárított vargányával  vagy a belőle készült porral dúsítják, ami különleges hatással bír ízlelő bimbóinkra.

kep.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 37
Tegnapi: 40
Heti: 105
Havi: 445
Össz.: 432 388

Látogatottság növelés
Oldal: Burgonyaleves
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »