Töltött libanyak
Hozzávalók: 2 db libanyak, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db zsemle, 2 tojás, 2 db pulykamáj ( ha van 20 dkg libamáj ),20 dkg liba színhús (a levesnek megfőzött nyakról lefejtve),3-4 bármilyen baromfi zúza, 10 dkg gomba,10 dkg zöldborsó, 2 db sárgarépa, 10 dkg csemege kukorica (konzerv), 1 db piros kaliforniai paprika,só ,színes bors, majoránna, 1 cs. zöldpetrezselyem, olaj
Elkészítés: A libanyakakról egyben lehúzzuk a bőrt, a nyakakat és a zúzákat levesben megfőzzük. Elkészítjük a tölteléket. A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk,és húsdarálón ledaráljuk és egy nagyobb tálba tesszük. A hagymát egészen apró kockára vágjuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott májat , a kockára vágott gombát, borsozzuk és néhány percig együtt pároljuk és ha kihűlt szintén ledaráljuk és a tálba tesszük. Sós vízben félig megfőzzük a kis kockára vágott sárgarépát, és a borsót, leszűrjük és szintén a tálba tesszük. a nyakról leválasztott színhúst és a főtt zúzákat akkora kockára vágjuk mint a répát és a tálba rakjuk. Most már nincs más hátra,mint a felütött tojásokat, a kukoricát, az apróra vágott petrezselymet,és a kockára vágott paprikát is a tálba helyezzük. A fűszerezést a sóval kezdjük, jöhet bele 1 kk. majoránna és ha szükséges még egy kis bors.Jól összekeverjük, de törjük össze.
A nyakakról lehúzott bőrt az egyik végén bevarrjuk, megtöltjük a töltelékkel, és a másik végét is bevarrjuk. Tepsibe kevés olajat rakunk, ráhelyezzük a libanyakakat , kevés vizet öntünk alá és közepes lángon,saját levével locsolva sütőben pirosra sütjük. Ha kész rézsútosan szeleteljük , melegen rizs vagy burgonya körettel adjuk, de hidegen is fogyasztható.