Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Sertés kocsonya (9-10 tányér)

Hozzávalók: 4 db sertés köröm, 1 sertés csülök,30 dkg sertés lapocka,vagy comb, kevés sertés bőr, 6 egész fokhagyma,1-1 sárga és fehérrépa, 1 fej vöröshagyma,8-10 szem egész bors,só

Elkészítés: Egy hozzávetőlegesen 3 literes fazékba  beletesszük az előzőleg megtisztított,majd jól megmosott húsféléket, annyi vízzel töltjük fel,hogy ellepje ,de az edény ne legyen csordultig tele. Hozzáadjuk a megtisztított fokhagymát,vöröshagymát és a zöldségeket és a tetejére az egész borsot. Kezdetben erősebb tűzön, de ha elkezd forrni nagyon gyenge tűzön addig főzzük hogy a húsok megpuhuljanak. Ez legalább 5-6 órai főzést jelent.

Ha elkészült leszűrjük a levét először vízben ,majd hűtőben lehűtjük. Közben a húsokat amennyire lehet kicsontozzuk és arányosan,hogy mindenhova jusson az összes hús féléből,mélyebb tányérokba rakjuk.

A lehűlt léről a zsíradékot kanállal eltávolítjuk, újra felforraljuk ,majd a tányérokba merjük. Hideg helyen ,de nem a hűtőben lehűtjük. Citrommal tálaljuk.

kep_154.jpg





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 91
Tegnapi: 42
Heti: 168
Havi: 1 630
Össz.: 445 647

Látogatottság növelés
Oldal: Sertés kocsonya
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »