Sertés kocsonya (9-10 tányér)
Hozzávalók: 4 db sertés köröm, 1 sertés csülök,30 dkg sertés lapocka,vagy comb, kevés sertés bőr, 6 egész fokhagyma,1-1 sárga és fehérrépa, 1 fej vöröshagyma,8-10 szem egész bors,só
Elkészítés: Egy hozzávetőlegesen 3 literes fazékba beletesszük az előzőleg megtisztított,majd jól megmosott húsféléket, annyi vízzel töltjük fel,hogy ellepje ,de az edény ne legyen csordultig tele. Hozzáadjuk a megtisztított fokhagymát,vöröshagymát és a zöldségeket és a tetejére az egész borsot. Kezdetben erősebb tűzön, de ha elkezd forrni nagyon gyenge tűzön addig főzzük hogy a húsok megpuhuljanak. Ez legalább 5-6 órai főzést jelent.
Ha elkészült leszűrjük a levét először vízben ,majd hűtőben lehűtjük. Közben a húsokat amennyire lehet kicsontozzuk és arányosan,hogy mindenhova jusson az összes hús féléből,mélyebb tányérokba rakjuk.
A lehűlt léről a zsíradékot kanállal eltávolítjuk, újra felforraljuk ,majd a tányérokba merjük. Hideg helyen ,de nem a hűtőben lehűtjük. Citrommal tálaljuk.