Gombaleves
Hozzávalók: 30 dkg gomba,1 kis fej hagyma,1/2 marék csipetke,só,liszt,olaj,pirospaprika, ételízesítő, 1 csomag zöldpetrezselyem
Elkészítés: Kb.1,5 l vízben melybe ételízesítőt rakunk megfőzzük a csipetkét , és kihűtjük. A gombát megtisztítjuk,mossuk és szeletekre vágjuk. A hagymát egészen apró kockára vágjuk és kevés olajban megfonnyasztjuk majd hozzáadjuk a gombát ,sózzuk ,borsozzuk és fedő alatt pároljuk. Mikor megpárolódott lisztet hintünk rá kicsit pirítjuk és jöhet a pirospaprika majd azonnal felöntjük a kihűlt lével .Megkeverjük ,hogy ha az aljára odakapott feljöjjön a liszt. Készre főzzük végül apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.