Sertéspörkölt
Hozzávalók: 60 dkg sertés lapocka, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1kk színes bors,1 kk. őrölt kömény,3 kk. őrölt piros paprika, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só,olaj.
Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk,és megfonnyasztjuk az olajban. Mikor már kezd megdinsztelődni, borsot,köményt és zúzott fokhagymát teszünk bele. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott lapockát. Fehéredésig pirítjuk,közben kevergetjük ,majd mehet bele az őrölt piros paprika,ezzel is átkeverjük, majd annyi vizet öntünk rá,hogy alig lepje el.
Fedő alatt,közepes tűzön pároljuk.
Mikor félig kész,akkor sózzuk és hozzátesszük a kockára vágott zöldeket.
Ha elkészült általában galuskával tálaljuk.
Főzelékekhez feltétként használjuk.