Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Sertéspörkölt

Hozzávalók: 60 dkg sertés lapocka, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1kk színes bors,1 kk. őrölt kömény,3 kk. őrölt piros paprika, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só,olaj.

Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk,és megfonnyasztjuk az olajban. Mikor már kezd megdinsztelődni, borsot,köményt és zúzott fokhagymát teszünk bele. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott lapockát. Fehéredésig pirítjuk,közben kevergetjük ,majd mehet bele az őrölt piros paprika,ezzel is átkeverjük, majd annyi vizet öntünk rá,hogy alig lepje el.

Fedő alatt,közepes tűzön pároljuk.

Mikor félig kész,akkor sózzuk és hozzátesszük a kockára vágott zöldeket.

Ha elkészült általában galuskával tálaljuk.

Főzelékekhez feltétként használjuk.

sertesporkolt.jpg






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 151
Tegnapi: 42
Heti: 228
Havi: 1 690
Össz.: 445 707

Látogatottság növelés
Oldal: Sertés pörkölt
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »