Gombás szűzérmék
Hozzávalók: 2 db szűz pecsenye, 1 kis fej vöröshagyma, 30 dkg gomba, 8dkg vaj, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, liszt, olaj,só, színes bors.
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk a felolvasztott vajban,hozzátesszük a szeletelt gombát,majd sózzuk,borsozzuk és fedő alatt pároljuk. Közben a szűzeket ,kb. 1,5 cm vastag, rézsútos szeletekre (érmékre) szeleteljük. Kiverni nem szabad ,csak tenyérrel erősen megnyomni. A szeleteket sózzuk,borsozzuk, majd lisztben megforgatva,kevés olajon hirtelen kisütjük ,majd az időközben levet eresztett gombához adjuk. Ha kevésnek találjuk a levét, kevés vízzel pótoljuk. Fedő alatt pároljuk és mielőtt elkészül hozzáöntjük a kevés liszttel elkevert tejfölt,és tejszínt.
Egy keveset még együtt forraljuk és spagetti illetve makaróni tésztával tálaljuk.