Natúr bélszín
Hozzávalók: 70 dkg bélszín, só,színes bors, olaj a sütéshez, Worchester mártás
Elkészítés: A bélszínt a szokásos módon egészben bepácoljuk. Borssal mustárral bedörzsöljük ,olajat öntünk rá ,hogy ellepje és pár szem egész borsot és babérlevelet teszünk mellé. Pár napig mehet a hűtőbe.
Az érlelt húst megsózzuk, enyhén megborsozzuk és forró olajon körös-körül
átsütjük. Tepsibe fektetjük, és a visszamaradó „zsírját” rálocsoljuk. Előmelegített sütőben a – közepesnél erősebb (200°C) lánggal – angolosra, azaz véresre, vagy félangolosra (ilyenkor a közepe rózsaszín marad) sütjük, vagy teljesen átsütjük. (Az angolos bélszínt kb. 15, a félangolos bélszínt kb. 25, a teljesen átsült bélszínt kb. 35 percig sütjük vastagágtól függően). Az eredményt ujjnyomással ellenőrizhetjük: ha puha, akkor angolos, ha rugalmas, akkor félangolos, ha kemény akkor pedig átsült.
Fontos, hogy a sütés félidejében a húst egyszer megfordítsuk.
Különböző mártásokkal és köretekkel kínálhatjuk.
Süthetjük szeletben is ilyenkor a sütési idő lerövidül (angolos 5-6 perc, félangolos 7-8 perc ,átsült 10-12 perc)
A húsa sütését mindig az utolsó percre hagyjuk mert frissen az igazi. Pirított kenyér ágyra helyezzük.