Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Natúr bélszín

Hozzávalók: 70 dkg bélszín, só,színes bors, olaj a sütéshez, Worchester  mártás

Elkészítés: A  bélszínt a szokásos módon egészben bepácoljuk. Borssal mustárral bedörzsöljük ,olajat öntünk rá ,hogy ellepje és pár szem egész borsot és babérlevelet teszünk mellé. Pár napig mehet a hűtőbe.

 

Az érlelt húst megsózzuk, enyhén megborsozzuk és forró olajon körös-körül

átsütjük. Tepsibe fektetjük, és a visszamaradó „zsírját” rálocsoljuk. Előmelegített sütőben a – közepesnél erősebb (200°C) lánggal – angolosra, azaz véresre, vagy félangolosra (ilyenkor a közepe rózsaszín marad) sütjük, vagy teljesen átsütjük. (Az angolos bélszínt kb. 15, a félangolos bélszínt kb. 25,  a teljesen átsült bélszínt kb. 35 percig  sütjük vastagágtól függően). Az eredményt ujjnyomással ellenőrizhetjük: ha puha, akkor angolos, ha rugalmas, akkor félangolos, ha kemény akkor pedig átsült.

 

Fontos, hogy a sütés félidejében a húst egyszer megfordítsuk.

Különböző mártásokkal és köretekkel kínálhatjuk.

Süthetjük szeletben is ilyenkor a sütési idő lerövidül (angolos 5-6 perc, félangolos 7-8 perc ,átsült 10-12 perc)

A húsa sütését mindig az utolsó percre hagyjuk mert frissen az igazi. Pirított kenyér ágyra helyezzük.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 42
Heti: 137
Havi: 1 599
Össz.: 445 616

Látogatottság növelés
Oldal: Natúr bélszín
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »