Szárnyas aprólék leves
Hozzávalók: 1 kg szárnyas aprólék ,ez esetben csirke,3-3 db sárga és fehérrépa, 2 ek liszt,3dkg vaj, színes bors, piros paprika, só, ételízesítő
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk ,karikára vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat,rádobjuk a zöldségeket és fedő alatt kb.10-15 percig pároljuk. Következő műveletként borsozzuk ,majd meghintjük liszttel. Néhány perces pirítás után (állandó kevergetés mellett,nehogy leégjen) rászórjuk a paprikát és felengedjük vízzel. A máj kivételével belerakjuk az aprólékot,szórunk rá ételízesítőt és lassú tűzön készre főzzük, mielőtt a bentlévők megpuhultak hozzátesszük a májat.
Levesbetétként vajas galuskát szaggatunk a levesünkbe.