Gordon Blue (Cordon Bleu)
Ennél az ételnél már maga az elnevezés is vitára adhat okot. Leszögezhetjük, hogy a Gordon Blue nem helyes és főleg nincs köze korunk népszerű TV –s séfjéhez Gordon Ramsay-hez.
A monda szerint a Cordon Bleu a XX. század első felében született meg az Európa és Amerika között közlekedő utasszállító hajók fedélzetén, s nevét tulajdonképpen onnan kapta, hogy ráragadt a leggyorsabb hajónak járó Kék Szalag-díj neve.
Hozzávalók: 4 nyitott szelet pulyka mell. 4 szelet sajt,4 szelet gépsonka, 3 tojás,só,liszt,zsemlemorzsa, olaj a sütéshez,díszítéshez reszelt sajt
Elkészítés: A pulyka melleket kiklopfoljuk,1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk rá,és az egészet feltekerjük ,ezáltal egy henger alakot kapunk. A szokásos módon panírozzuk,és bő olajban kisütjük. Tálalásnál rézsútosan ketté vágjuk, a húsok közé reszelt sajtot szórunk.
Lehet úgy is elkészíteni,hogy nem tekerjük fel , hanem csak ráhajtjuk a hús másik felét és megtűzzük, és bepanírozva így sütjük ki.
Meg kell emlékeznem e helyen ismét Irénke néniről aki egészen apró pulykahús darabokból olyan tökéletes hengert készített ,hogy rajzolni sem lehetne különbet. Ez is azok közé tartozik amit magával vitt ,és soha nem tudjuk meg hogy miként csinálta. Nyugodjon békében!