Vaddisznósült
Hozzávalók: 80 dkg vaddisznócomb,2 ek olaj,1 teáskanál rozmaring,3-4 szem borókabogyó,2-3 szem szegfűbors,só,színes bors, 2dl vörösbor,kevés kakukkfű, madzag , liszt,3 dkg vaj
Az almapüréhez: 1 kg jonatán alma,10 dkg cukor, citromlé
Elkészítés: A húst megmossuk,egy konyharuhával megtöröljük ,és az előzőleg vízben beáztatott madzaggal mint egy sonkát megkötözzük. Most sózzuk,borsozzuk és bedörzsöljük rozmaringgal . Egy edényben olajat hevítünk,és a befűszerezett hús minden oldalát hirtelen megsütjük. Egy magas szélű tepsibe helyezzük a húst, felöntjük 1-1 dl vörösborral illetve vízzel,mellévetjük a borókát és a szegfűborsot valamint a kakukkfüvet. kb. 180 fokos sütőben először alufóliával lefedve,majd kb,fél óra múltán azt leszedve pirosra sütjük.
Mikor kész a húst kivesszük, a visszamaradt pecsenyelét átszűrjük egy serpenyőbe, csomómentesen elkeverünk benne 1ek. lisztet,hozzáöntünk 1 dl bort, kiforraljuk végül elkeverünk benne 3 dkg vajat.
Az almákat lereszeljük és egy lábosban cukor és citromlé hozzáadásával az almát péppé pároljuk.
A húst felszeleteljük ,bevonjuk a mártással és a pürével együtt tálaljuk.