Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Vaddisznósült

Hozzávalók:  80 dkg vaddisznócomb,2 ek olaj,1 teáskanál rozmaring,3-4 szem borókabogyó,2-3 szem szegfűbors,só,színes bors, 2dl vörösbor,kevés kakukkfű, madzag , liszt,3 dkg vaj

Az almapüréhez: 1 kg jonatán alma,10 dkg cukor, citromlé

Elkészítés: A húst megmossuk,egy konyharuhával megtöröljük ,és az előzőleg vízben beáztatott madzaggal mint egy sonkát megkötözzük. Most sózzuk,borsozzuk és bedörzsöljük rozmaringgal . Egy edényben olajat hevítünk,és a befűszerezett hús minden oldalát hirtelen megsütjük. Egy magas szélű tepsibe helyezzük a húst, felöntjük 1-1 dl vörösborral illetve vízzel,mellévetjük a borókát és a szegfűborsot valamint a kakukkfüvet. kb. 180 fokos sütőben először alufóliával lefedve,majd kb,fél óra múltán azt leszedve pirosra sütjük.

Mikor kész a húst kivesszük, a visszamaradt pecsenyelét átszűrjük egy serpenyőbe, csomómentesen elkeverünk benne 1ek. lisztet,hozzáöntünk 1 dl bort, kiforraljuk végül elkeverünk benne 3 dkg vajat.

Az almákat lereszeljük és egy lábosban cukor és citromlé hozzáadásával az almát péppé pároljuk.

A húst felszeleteljük ,bevonjuk a mártással és a pürével együtt tálaljuk.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 146
Tegnapi: 42
Heti: 223
Havi: 1 685
Össz.: 445 702

Látogatottság növelés
Oldal: Vaddisznósült
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »