Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Rántott velő

Hozzávalók: 60 dkg. sertésvelő, 2 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsa,3-4 ek.liszt, só, olaj a sütéshez
Elkészítés:  A sertésvelőt egy pillanatra forró vízbe mártjuk,így könnyebben lehártyázhatjuk. Van olyan vélekedés is, hogy  enyhén ecetes vízben mossuk meg  a velőt,és utána  így könnyebb lehártyázni.

A lényeg az ,hogy megtisztítjuk, besózzuk,majd újjnyi  vastag szeletekre vágjuk,és a szokásos módon bepanírozva olajban kisütjük. Inkább rizst, vagy annak valamelyik változatát adjuk  hozzá köretként és tartárt.

Rántott velő rizi-bizivel

A sertésvelő tisztításánál ügyeljünk az apró csontszilánkok eltávolítására is.

 És sültkrumplival





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 40
Tegnapi: 83
Heti: 216
Havi: 1 503
Össz.: 431 116

Látogatottság növelés
Oldal: Rántott velő
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »