Tojás leves
Hozzávalók: 4 személyre 6 db tojás,1 egész vörös hagyma,2 babérlevél,4-5 szem egész bors,egész -kömény,só,liszt,olaj,pirospaprika,1kk ételízesítő
Elkészítés:A hagymát karikára vágjuk és kb.1,2 l vízben a babérlevéllel,az egész borssal,sóval,az ételízesítővel alaplevet készítünk. Ha az anyagok kiadták az aromájukat ,leszűrjük félre tesszük kicsit hűlni. Abban az edényben amiben a levest főzzük olajat hevítünk ,bőven teszünk bele egész köményt,ha kipattog teszünk bele lisztet és ha már habzik levesszük és teszünk bele pirospaprikát,majd felöntjük a lével. Ha felforr először két tojást belerakunk úgy hogy előtte villával felverjük,majd a többi tojást egyenként egészben engedjük bele a levesbe óvatosan. Pár perc után lehet tálalni.
Ide kapcsolódik a jellegében hasonló köménymagos vagy rántott leves ,amihez nem kell fűszeres alaplevet készíteni bár azt is megtehetjük,de a tojást mindenképpen a pirított zsemlekocka váltja fel.