Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Szarvas pörkölt                                                           

Hozzávalók: 1 kg szarvas comb, 4 fej vöröshagyma,1 zöldpaprika,1 erős paprika, 4-5 gerezd fokhagyma,2 ek.piros paprika,1 kk., színes bors, 10 dkg zsír,(vagy ennek megfelelő olaj) , 2 dl vörösbor, 20 dkg erdei gomba, 2db babérlevél, 2 ek. paradicsom paprika,őrölt kömény, kakukkfű,só

Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk és a felolvasztott zsírban megdinszteljük. Hozzátesszük a kisebb kockákra vágott húst és a zöldpaprikát karikára vágva és pár percig állandó keverés mellett pirítjuk. Fűszerezzük babérlevéllel,borssal,zúzott fokhagymával, örölt köménnyel, erős paprikával, egy-egy csipet kakukkfűvel és végül beletesszük a piros paprikát, és felöntjük a bor felével.

Ha kevés lenne a folyadék vízzel pótoljuk. Gyenge tűzön lassan pároljuk ,ha félig kész sózzuk és rakjuk bele a felszeletelt gombát. Ha a hús már csaknem puha, öntsük rá a bor másik felét ,ha szükséges még utána sózunk,egyet forraljuk ,végül jöhet a paradicsom püré.

4-5 perc forralás után forrón, sós burgonyával tálaljuk.  



A kakukkfű több, egyaránt a Thymus nemzetségbe tartozó, örökzöld, talajtakaró vagy boltozatos alakú cserje, félcserje, vagy fásodó tövű, fűszeres illatú évelő fűszer és gyógynövény összefoglaló neve. Népies nevei: balzsamfű, démutka, kakucskafű, kerti kakukkfű, mezei kakukkfű, timián, tömjénfű, töményfű vagy vadcsombor.

 

Már az egyiptomiak és a görögök is használták, de ma már minden konyhában nélkülözhetetlen. Különösen a franciák kedvelik.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 43
Tegnapi: 72
Heti: 328
Havi: 1 986
Össz.: 431 599

Látogatottság növelés
Oldal: Szarvas pörkölt
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »