Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Karfiol leves

Hozzávalók(4): 1 közepes karfiol,1-2 db karajcsont,3 db sárgarépa,2db fehérrépa,1 csokor petrezselyem zöldje,1/2 paprika,1 db kisebb paradicsom,1 kis fej vörös hagyma,1teáskanál ételízesítő,kb 0,5 dl olaj,2 ek liszt ,2 kk pirospaprika,só,

Elkészítés: A csontokat feltesszük főni hideg vízben és hozzáadjuk az ételízesítőt. Mikor megfőtt és a hús is puha félre tesszük. A megtisztított zöldségeket karikára vágjuk és kevés olajon pár  percig pároljuk,majd felöntjük a húslével. Sózzuk,beletesszük a 1/2  paprikát a paradicsomot és a hagymát. A maradék olajból liszttel rántást készítünk,mikor már erősen habzik levesszük és akkor tesszük bele a pirospaprikát. Közben a zöldség szinte megfőtt ,most hozzáadjuk a rózsáira szedett megmosott karfiolt és puhára főzzük. Mivel a rántásunk ezalatt kihűlt a levesből merünk rá pár kanál forró levet,folytonos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez .Felforraljuk és a legvégén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét.

karfiolleves.jpg

Ha senki nem szereti a benne főtt egyéb zöldségeket,közben el lehet távolítani.

Karfiol

A karfiol a vadkáposzta egy termesztett változata. Elsősorban Európában népszerű zöldség, amelynek húsosan megvastagodott fehér virágait lapátszerű zöld levelek veszik körül. Akkor jó minőségű, ha teljesen fehér és rózsái szorosan illeszkednek. Magas C-vitamin tartalmát  mélyhűtött állapotában is megőrzi. Ásványi sókban is gazdag.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 172
Tegnapi: 42
Heti: 249
Havi: 1 711
Össz.: 445 728

Látogatottság növelés
Oldal: Karfiol leves
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »