Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Cigánypecsenye      

Hozzávalók: 8 szelet tarja (esetleg csont nélküli karaj),30 dkg füstölt szalonna,liszt,só,bors (lehet durvára tört színes bors és finomra őrölt fekete bors keveréke), 1 teáskanál pirospaprika, 8-10 gerezd fokhagyma,2 ek. olaj, és a sütéshez olaj, a díszítéshez zöldpetrezselyem.

Elkészítés: Először a fokhagymákat préseljük ki, összekeverjük a pirospaprikával,és hogy jól kenhető legyen később,1-2 kanál olajjal. Most a szalonnából ún. „kakastaréjt” készítünk úgy,hogy a szalonnát a bőrével együtt vágjuk nem túl vastag szeletekre, és sűrűn bevagdaljuk,majd kisütjük.

A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk ,borsozzuk majd lisztbe mártva nem túl sok olajon mindkét felét hirtelen kisütjük.

Közvetlenül a tálalás előtt a húsok mindkét oldalát bekenjük a fokhagymás páccal. Ecsetet vagy kenőtollat használjunk.

Minden húsra ráhelyezünk egy „kakastaréjt”, amit a következőképp díszítünk: a kisült szalonna felső részét pirospaprikába, alsó bőrös részét nagyon finomra vágott zöldpetrezselyembe mártjuk,és kész a nemzeti színű díszítés.

Köretként sültburgonya a legjobb hozzá.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 42
Heti: 135
Havi: 1 597
Össz.: 445 614

Látogatottság növelés
Oldal: Cigánypecsenye
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »