Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.


Gombóc leves

Hozzávalók: 1 nagyobb burgonya,1 tojás sárgája,só,liszt,olaj,pirospaprika,3 gerezd fokhagyma,1 kk. ételízesítő.

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk,kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha elkészült leszűrjük,de a főzőlevet nem öntjük ki félre rakjuk.

A burgonyát áttörjük,hagyjuk kihűlni ,majd hozzáadjuk a tojás sárgáját sózzuk,pár csepp olajat adunk hozzá és annyi lisztet amennyit felvesz. Nem túl kemény tésztát nyerünk amelyből  kis gombócokat formálunk. Olajjal , liszttel , zúzott fokhagymával és a pirospaprikával rántást készítünk abban az edényben amiben a levest akarjuk főzni. Felöntjük a főzőlével ,enyhén borsozzuk hozzáadjuk az ételízesítőt és mikor forrni kezd egyenként belerakjuk a gombócokat. Mikor feljönnek a leves tetejére , elzárjuk a gázt az edényre fedőt rakunk és még pár percig így hagyjuk,majd tálaljuk.

gomboc_leves.jpg

Mikor szilvás gombócot vagy hasonló burgonyás tésztát kívánó ételt készítünk, mélyhűtőben elraktározhatunk a leveshez való gombócokat de akkor a leves főzésekor egy kisebb burgonyát megfőzünk és akár el is turmixolhatjuk így kicsit sűrűbb lesz a leves,de a burgonyaíz  garantált





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 71
Heti: 424
Havi: 2 082
Össz.: 431 695

Látogatottság növelés
Oldal: Gombóc leves
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »