Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.

Rántott borda

A rántott borda a klasszikus vasárnapi ebédek egyike,minden háztartásban ismerik ,de figyelembe véve,hogy Magyarországon 2010 tavaszán 3 000 000 mélyszegénységben élő embert tartanak nyilván, manapság nem lehet azt állítani, hogy a „rántott hús” mindenki számára elérhető.

Hozzávalók: 8 szelet karaj, 3 tojás, liszt,zsemlemorzsa,só,olaj

Elkészítés: A kicsontozott húst kiklopfoljuk , (de nem papírvékonyra) ,szélein az inakat bevagdaljuk ,így nem ugrik össze ,sózzuk, majd a szokásos módon lisztbe,tojásba,morzsába forgatjuk és bővebb olajban,először az egyik oldalát fedő alatt, majd a másik oldalát anélkül, barnára sütjük.

 rantotthus.jpg

 

A  rántott borda„közeli rokona” a párizsi szelet , ami

abban különbözik az elkészítést iletően,hogy a zsemlemorzsa kimarad. A felvert tojásba 2 ek. lisztet keverünk habverővel, a húst először lisztbe ,majd ebbe a masszába mártjuk és így sütjük ki.

Inkább rizst kér köretként mint a burgonyát.

Ha a megszáradt kifliket zsemléket összegyűjtjük, lereszeljük és átszitáljuk , jó minőségű morzsát kapunk.

Aki nem kedveli a száraz húsokat ,készítheti a kissé szaftosabb sertés tarjából is a rántott szeletet.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 118
Tegnapi: 42
Heti: 195
Havi: 1 657
Össz.: 445 674

Látogatottság növelés
Oldal: Rántott borda
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »