Sült csirke (kacsa) comb
Hozzávalók: 4 db csirke vagy kacsacomb, só, színes bors ,4-5 gerezd fokhagyma, kevés olaj 3dl sör (lehet alkoholmentes)csirkéhez sült csirke fűszer
Elkészítés: A combokat megmossuk, sózzuk, színes borssal beszórjuk ( csirkecomb esetén a sült csirke fűszerrel bedörzsöljük. Kacsa comb készítésénél a felső combnál a csont mellett mindkét oldalon bevágjuk , és a bőrös részénél keresztbe hosszába beirdaljuk.
A kacsa comb előkészítése sütéshez.
Az így előkészített combokat tepsibe rakjuk ,a csirke esetében kevés olajat adunk hozzá a kacsa combokat pedig oldalanként 2-3 percig,először a bőrös felével kezdve elősütjük serpenyőben kevés olajon.
Mikor a combok már a tepsiben vannak,felöntjük a sörrel és hozzáadjuk a fokhagymát ( a kacsa esetében ez el is maradhat). Alumínium fóliát duplán véve a tepsit befedjük. 5-6 percig erős ezután gyenge tűzön kb,1 órán át pároljuk, majd levesszük a fóliát és közepes tűzön pirosra sütjük. Lényeges,hogy a kacsa combot úgy helyezzük az edénybe,hogy a bőrös része legyen alul, de a fólia levétele után fordítsuk meg.
Csirke comb
Kacsa comb