Gasztronómia

Ételek,ahogy én készítem.


Sült csirke (kacsa) comb

Hozzávalók: 4 db csirke vagy kacsacomb, só, színes bors ,4-5 gerezd fokhagyma, kevés olaj 3dl sör (lehet alkoholmentes)csirkéhez sült csirke fűszer

Elkészítés: A combokat megmossuk, sózzuk, színes borssal beszórjuk ( csirkecomb esetén a sült csirke fűszerrel bedörzsöljük. Kacsa comb készítésénél a felső combnál a csont mellett mindkét oldalon bevágjuk , és a bőrös részénél keresztbe hosszába beirdaljuk.

kep_080.jpg

kep_081.jpg

A  kacsa comb előkészítése sütéshez.

Az így előkészített combokat tepsibe rakjuk ,a csirke esetében kevés olajat adunk hozzá a kacsa combokat pedig oldalanként 2-3 percig,először a bőrös felével kezdve elősütjük serpenyőben kevés olajon.

Mikor a combok már a tepsiben vannak,felöntjük a sörrel és hozzáadjuk a fokhagymát ( a kacsa esetében ez el is maradhat). Alumínium fóliát duplán véve a tepsit befedjük. 5-6 percig erős ezután gyenge tűzön kb,1 órán át pároljuk, majd levesszük a fóliát és közepes tűzön pirosra sütjük. Lényeges,hogy a kacsa combot úgy helyezzük az edénybe,hogy a bőrös része legyen alul, de a fólia levétele után fordítsuk meg.

csirkecomb56.jpg

                                               Csirke comb

kep_095.jpg

Kacsa comb





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 44
Heti: 229
Havi: 1 516
Össz.: 431 129

Látogatottság növelés
Oldal: Sült csirke (kacsa)comb
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - szalaydenes.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »